Svijet
StoryEditor

EBRD priprema forum o investiranju u regiju zapadnog Balkana

13. Veljača 2014.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) organizirat će krajem veljače forum o investiranju u regiju zapadnog Balkana, s posebnim fokusom na ulaganja u energetski i transportni sektor, priopćeno je danas iz tog međunarodnog zajmodavca.

Forum će se održati 24. veljače u sjedištu EBRD-a u Londonu, a kao sudionici najavljeni su predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti, povjerenik Europske unije za proširenje i politiku susjedstva Štefan Fuele i premijeri, ministri, istaknuti dužnosnici i privrednici iz Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Na forumu će tako, kako najavljuju iz EBRD-a, sudjelovati hrvatski premijer Zoran Milanović, albanski premijer Edi Rama, predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda, kosovski premijer Hashim Taci, makedonski premijer Nikola Gruevski, crnogorski premijer Milo Đukanović i srpski premijer Ivica Dačić.

U sklopu foruma bit će održan okrugli stol o investicijskoj klimi te ulozi novih izvora energije i opskrbnih ruta na zapadnom Balkanu.

Predviđen je i okrugli stol o ulozi privatnog sektora u razvoju infrastrukture u uvjetima smanjenog fiskalnog manevarskog prostora, na kojem će, između ostalog, sudjelovati i hrvatski ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić.

Na okruglom stolu o komercijalnoj integraciji u regiji sudjelovat će, među ostalima, i predsjednik uprave i izvršni direktor Atlantic Grupe Emil Tedesci.

"Cilj je foruma ukazati na moguće prilike za ulaganja i poslovanje u regiji potaknuti priljev izravnih inozemnih ulaganja i prekogranične projekte", navodi se u priopćenju EBRD-a.

19. travanj 2024 17:30