Svijet
StoryEditor

Fiat zatvara pet europskih tvornica za proizvodnju kamiona Iveco

02. Srpanj 2012.

Talijanska kompanija Fiat Industrial zatvorit će pet europskih tvornica podružnice za proizvodnju kamiona Iveco prije kraja ove godine i koncentrirati proizvodnju u jednom njemačkom mjestu, izjavio je direktor tog poduzeća Alfredo Altavilla za talijansku novinsku agenciju ANSA.

Altavilla je najavio zatvaranje pogona u francuskom Chamberyu, austrijskom Grazu, te u Weisweillu, Goerlitzu i Ulmu u Njemačkoj. Pritom će tvornica u Ulmu biti prenamijenjena u centralizirani proizvodni centar. Zatvaranje pogona obuhvatit će 1.075 zaposlenih, rekao je Altavilla u nedjeljnom govoru na svečanosti predstavljanja novog Ivecova kamiona Stralis.

- Zatvaranja pogona su bolna ali će olakšati naše ukupno poslovanje. Nismo smanjili ulaganja. Kada se tržišta oporave, bit ćemo spremni - naglasio je. U svibnju je Ivecova podružnica Camiva najavila zatvaranje tvornice u jugoistočnoj Francuskoj. Očekuje se da će 171 radnik biti raspoređen na nove poslove. Fiat Industrial ostvario je u drugom ovogodišnjem tromjesečju neto dobit od 207 milijuna eura, čime je ona gotovo udvostručena u odnosu na prethodno tromjesečje.

20. travanj 2024 01:01