Svijet
StoryEditor

Fikret Abdić se vraća u politiku

01. Srpanj 2016.

Fikret Abdić će se kandidirati za općinskog načelnika Velike Kladuše na lokalnim izborima koji će se u BiH održati 2. listopada. Objavila je to na svojoj internet stranici Laburistička stranka BiH na čijem je čelu Abdićeva kćerka Elvira Abdić Jelenović, koja će pak biti nositeljica liste te stranke za Općinsko vijeće Velike Kladuše.

Kandidaturu Fikreta Abdića ispred LS BiH mora još potvrditi Centralna izborna komisija BiH, što se očekuje nakon isteka roka za prijave kandidata 4. srpnja. Tako će se Fikret Abdić prvi put poslije 1990., kada je na prvim demokratskim izborima u BiH osvojio najviše glasova od svih kandidata za člana Predsjedništva BiH, ponovno aktivno uključiti u izbornu utakmicu u toj zemlji. Doduše, on se 2002. kandidirao za člana Predsjedništva BiH na općim izborima, ali tada je već bio u pritvoru i sudilo mu se na Županijskom sudu u Karlovcu za ratne zločine u Bosanskoj Krajini za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Podsjetimo, ovom nekadašnjem generalnom direktoru velikokladuškog Agrokomerca početkom lipnja istekla je 15-ogodišnja kazna zatvora za ratni zločin koju je odslužio u Hrvatskoj. Iako je prije pet godina pušten na uvjetnu slobodu, do lipnja ove godine nije smio napustati hrvatski teritorij i odlaziti u Veliku Kladušu.

25. travanj 2024 13:46