Svijet
StoryEditor

Google u Silicijskoj dolini započinje s izgradnjom futurističkog kampa

12. Ožujak 2017.

Google se priprema za izgradnju novog futurističkog kompleksa u Silicijskoj dolini, izvijestio je portal CNet. Tehnološki div može započeti s izgradnjom svog novog sjedišta, nakon što su gradski dužnosnici grada Mountain View u Kaliforniji nedavno jednoglasno odobrili projekt.

Izgradnja bi trebala započeti kroz mjesec dana, a kompleks, koji će se prostirati na 595 tisuća kvadratnih metara, trebao bi biti dovršen do 2019. godine i primiti 2700 zaposlenika.

Zeleno svjetlo za izgradnju je stiglo mjesec dana prije nego što će njihov rival Apple otvoriti svoje sjedište u blizini kalifornijskog grada Cupertino. Appleovi zaposlenici uskoro će se useliti u kompleks površine nešto veće od 708 tisuća metara kvadratnih, koji nosi naziv Apple Park, a izgledom podsjeća na svemirski brod. Javnost će moći kupovati u trgovinama i ručati u restoranima koji se nalaze u sklopu kompleksa.

>>>HT potvrdio status jednog od najboljih Google partnera u Hrvatskoj

Google-ov kompleks će također biti otvoren za javnost koja će moći koristiti otvorene prostore i šetati prizemljem glavne zgrade, a također će ručati u istim restoranima kao i zaposlenici.

-Htjeli smo saznati kako dobiti prostor koji će biti iznimno fleksibilan, bez puno zidova i tipičnih ograničenja koja postoje, rekao je Googleov menadžer za nekretnine, John Igoe, za KPIX-TV.

03. svibanj 2024 19:07