Svijet
StoryEditor

‘Grčke reforme su daleko od prihvatljivih‘

09. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Čelnik Eurogrupe i nizozemski ministar financija Jeroen Dijsselbloem je jučer u Amsterdamu izjavio kako grčki prijedlog financijske reforme nije kompletan, odnosno da je ‘daleko od prihvatljivog‘.

Dodao je i kako je Grčka izašla s ‘ozbiljnim‘ prijedlozima, ali to nije dovoljno.

- Šest prijedloga koje je Grčka poslala je tek prvih šest prijedloga. Grčka je toga svjesna. – izjavio je Dijsselbloem, koji će se danas sastati s grčkim predstavnicima.

Ta se izjava odnosi na planove grčke vlade da neke od mjera štednje, s kojima se prethodna vlada složila, zamijene reformama.

- Mogu reći da trenutno imamo dovoljno novca za isplatu plaća i mirovina zaposlenika u javnom sektoru. Za ostalo ćemo vidjeti. – u nedjelju je izjavio grčki ministar financija Yanis Varoufakis. Grčki ministar Cipras je, pak, izjavio kako će vlada, ukoliko prijedlozi ne budu prihvaćeni, raspisati referendum.

Ukoliko dođe do dogovora, Grčkoj će biti osigurano daljnje kreditiranje od strane eurozone i MMF-a, ali vrijeme je bitan faktor, budući da će Grčka, prema predviđanjima, ovoga mjeseca ostati bez novčanih resursa nužnih za funkcioniranje države.

25. travanj 2024 10:50