Svijet
StoryEditor

Hoće li Hajdaš Dončić impresionirati Kineze?

05. Rujan 2012.

Hrvatsko izaslanstvo, na čelu s ministrom prometa Sinišom Hajdašem Dončićem kao predsjednikom Vladinog Povjerenstva za gospodarsku suradnju s NR Kinom, u Pekingu će sudjelovati na inauguracijskoj konferenciji kineskog Tajništva za suradnju s NR Kinom.

Konferencija će u četvrtak okupiti predstavnike 16 zemalja srednje i jugoistočne Europe. Ministar Hajdaš Dončić će na sastanku nacionalnih predstavnika prezentirati nekolicinu projekata i potencijalnih mjesta ulaganja iz područja energetike, prometa i turizma, navodi se u priopćenju objavljenom na internet stranici Ministarstva.

Među projektima koje će prezentirati su Luka Rijeka, konkretnije projekt kontejnerskog terminala Zagrebačka obala, a uz koje se nadovezuju ulaganja u Zračnu luku Rijeka i Logistički centar Miklavija u Matuljima. Zračna luka Osijek, koja ima razvijene kapacitete teretnog prometa, i riječna Luka Vukovar također su mjesta otvorena za ulaganja koja će se predstaviti kineskim gospodarstvenicima.

Od projekata u području energetike prezentirani će biti hidroelektrana Kosinj i termoelektrana Sisak C, navode iz Ministarstva. Ministar Hajdaš Dončić u petak, 7. rujna, sastat će se s predstavnicima Uprave pekinške korporacije China Mechinery Engineering, navodi se u priopćenju o posjetu izaslanstva ministarstava prometa, vanjskih poslova i financija Kini.

23. travanj 2024 16:20