Svijet
StoryEditor

Hrvatska nova članica Izvršnog vijeća UNWTO-a

29. Kolovoz 2013.

Hrvatska je na plenarnoj sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO), koja se održava u Zambiji i Zimbabveu, izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća UNWTO-a za razdoblje sljedeće četiri godine, priopćilo je danas Ministarstvo turizma.

Pritom se prenosi izjava ministra turizma Darka Lorencina kako je to još jedno priznanje Hrvatskoj za njen angažman u radu tijela Svjetske turističke organizacije.

"Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu", ističe Lorencin, koji je prije nekoliko dana na 20. zasjedanju Glavne skupštine UNWTO-a, izabran za potpredsjednika Glavne skupštine, kao predstavnik regije Europa.

Izvršno vijeće je upravljačko tijelo organizacije koje osigurava njen rad između dvaju zasjedanja glavnih skupština.

Članstvo u Izvršnom vijeću traje četiri godine, a svake dvije bira se polovina novih članica, radi kontinuiteta.

Glavna skupština UNWTO-a, koja se održava od 24. do 29. kolovoza u Victoria Fallsu u Zambiji/Zimbabveu, ponovno je za glavnog tajnika te organizacije izabrala Taleba Rifaija, izvijestio je UNWTO na svojim internet stranicama.

Rifai će na toj funkciji ostati idući četverogodišnji mandat (2014.-2017.), a to mu je drugi mandat na čelu te najveće i najvažnije turističke organizacije u svijetu, koja se kao specijalizirana agencija UN-a bavi područjem turističke i industrije putovanja.

Prvi mandat na čelu UNWTO-a Rifai, koji je inače iz Jordana, dobio je 2010., a završava mu krajem ove godine.

U članstvu UNWTO je 156 zemlje, među kojima je i Hrvatska, koja je članicom postala 1993.

26. travanj 2024 16:11