Svijet
StoryEditor

Ikea potvrdila dolazak u Ljubljanu

10. Travanj 2014.

Predstavnik švedskog proizvođača namještaja Ikea za Sloveniju potvrdio je u četvrtak da je ta tvrtka u završnim pregovorima za kupnju zemljišta za otvaranje svog prodajnog centra u Ljubljani.

 - Slovenija je bila u planu našeg širenja još od 2006. godine, kad smo najavili naš dolazak u jugoistočnu Europu - rekao je za portal slovenskog Telekoma glasnogovornik Ikee za Sloveniju Igor Štefanec, potvrdivši da Ikea pregovara o kupnji zemljišta u blizini ljubljanskog trgovačkog centra BTC.

- Već više godina procjenjivali smo potencijalne lokacije u Ljubljani, jer je naša strategija da najprije otvaramo trgovine u glavnim gradovima pojedinih država - rekao je Štefanec, dodavši kako smatra da će jedan Ikein centar u Sloveniji biti dovoljan da se pokrije domaće tržište.

Iako će završni pregovori s vlasnicima i općinom Ljubljana o kupnji zemljišta i izdavanju građevinske dozvole uskoro, po navodima medija, biti završeni, Štefanec je rekao da je prerano za ocjenu kada bi mogla početi gradnja.

Mediji su objavili da Ikea planira svoj ljubljanski centar otvoriti 2016. ili 2017. godine te da Slovenci sada u Ikeinim centrima u susjednim državama kupe robe za 70 do 80 milijuna eura godišnje.

Jedan od važnih razloga za dolazak na slovensko tržište je činjenica da su Slovenci redovne Ikeine stranke, a otvaranjem trgovine u Sloveniji želimo im olakšati posjet i kupovinu, rekao je Štefanec.

24. travanj 2024 03:24