Svijet
StoryEditor

Indonezijska Garuda potvrdila interes za Croatia Airlines

28. Kolovoz 2013.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić susreo se tijekom posjeta Indoneziji s čelnicima tvrtke Garuda koji su potvrdili interes za strateško partnerstvo i suradnju s Croatia Airlinesom, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na svojim mrežnim stranicama.

Čelnici Garude predstavili su razvojne planove naglasivši interes širenja na europsko tržište, kaže se u priopćenju.

Ujedno se prenose riječi predsjednika Uprave Garude Emirsyaha Satara prema kojima je Hrvatska i Croatia Airlines jedan od logičnih izbora za Garudu, s obzirom da se indonezijsko tržište brzo razvija, a Indonežani sve više putuju pa je logično proširenje na srednju Europu čiji je prostor dobro povezan s ostalim članicama Europske unije.

Kako se navodi, ministar Hajdaš Dončić predstavio je Vladinu namjeru da sredinom listopada raspiše međunarodni pozivni natječaj za iskaz interesa za traženje potencijalnih strateških partnera Croatiji Airlinesu kako bi se omogućio daljnji razvoj hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika i njegovo kvalitetnije pozicioniranje na tržištu srednje i jugoistočne Europe.

Ministar je objasnio da će Vlada raspisati dva kruga natječaja - prvi za iskaz interesa, a drugi s preciziranim uvjetima dokapitalizacije ili prodaje udjela Croatia Airlinesa prema potencijalnim ozbiljnim ponuditeljima te da će na prodaju biti najviše do 49 posto dionica.

Predsjednik Uprave Garude najavio je kako će pratiti daljnje korake i objavu natječaja te sukladno uvjetima razmotriti sudjelovanje u pozivu za iskaz interesa, kaže se u priopćenju.

Ministar Hajdaš Dončić boravi u službenom posjetu Indoneziji od 26. do 30. kolovoza.

19. travanj 2024 03:54