Svijet
StoryEditor

Investiranje u digitalnu tehnologiju trebalo bi pokrenuti europsko gospodarstvo

09. Prosinac 2014.
Piše:
lider.media

Pokušaji Europske komisije da pokrene regionalno gospodarstvo uključivat će i investiranje u digitalnu tehnologiju, za što će se izdvojiti milijarde eura, tvrdi Guenther Oettinger, europski povjerenik za digitalnu ekonomiju.

Dodao je da će pregovori s telekomunikacijskim kompanijama, vlastima, lokalnim zajednicama i investitorima započeti sljedeće godine.

- Bit će riječ o pitanjima tko će što učiniti i kako će širenje biti financirano. Iznos o kojem se priča dio je investicijskih paketa Europske unije. – izjavio je Oettinger.

Prošlog je mjeseca Europska komisija predstavila plan za jačanje europske ekonomije vrijedan 300 milijardi eura. Međutim, neki analitičari sumnjaju u tvrdnje da će privatni investitori izdvojiti iznos koji je potreban da bi fondovi funkcionirali.

Europska unija zasad je izdvojila 8 milijardi eura, a Europska investicijska banka 5 milijardi eura. Taj iznos, koji bi trebao privući privatne investitore, mogao bi se multiplicirati na 300 milijardi eura kroz sljedeće tri godine te stvoriti milijun novih radnih mjesta.

25. travanj 2024 19:25