Svijet
StoryEditor

Islamska država prijeti ubojstvom otetog Hrvata

05. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Pripadnici Islamske države prijete smaknućem zarobljenog hrvatskog državljanina ukoliko Egipat ne ispuni njihove zahtjeve i ne oslobodi zatočene muslimanke u narednih 48 sati.

Video s porukom postavljen je na youtubeu. Muškarac na videu predstavio se kao Tomislav Salopek (30), a u poruci koju je pročitao poručuje da radi za francusku tvrtku CGG (Compagnie Générale de Géophysique).

- Vojnici Islamske države su me zarobili u srijedu 22. lipnja. Spremni su me razmijeniti za muslimanke zatočene u egipatskim zatvorima. Dogovor mora biti postignut u sljedećih 48 sati. U suprotnom, vojnici Islamske države će me ubiti, rekao je Salopek u poruci.

Podsjećamo, MVP je priopćilo kako je hrvatski državljanin otet 22. srpnja na području Kaira dok je službenim automobilom putovao na posao u francusku kompaniju. Nakon što je naoružana skupina zaustavila auto, potjerala je vozača te su se odvezli u nepoznatom smjeru.

Da stvar bude gora, pretpostavlja se da je Hrvat otet greškom - moguće je da su otmičari mislili kako je riječ o francuskom državljaninu.

28. svibanj 2024 09:38