Svijet
StoryEditor

Italiji treba politička vlada

01. Listopad 2012.

Italija treba jaku političku vladu a ne još jednu tehnokratsku administraciju, kada u proljeće istekne mandat aktualnog premijera Marija Montija, ustvrdio je čelnik glavnog udruženja talijanskih poslodavaca.

- Mislim da osoba koja se ne kandidira na izborima ne može voditi iduću vladu jer naše iskustvo s vladom u proteklim mjesecima, iskreno rečeno, pokazuje brojne teškoće, kazao je za nedjeljno izdanje rimskog dnevnika Il Messaggero predsjednik Confindustrije Giorgio Squinzi.

U talijanskoj javnosti puno se priča o novom Montijevom mandatu nakon izbora a sam premijer kazao je prošlog četvrtka u New Yorku da ako izbori ne donesu jasnog pobjednika, spreman je nastaviti obavljati premijersku dužnost, bude li se to od njega tražilo.

- Potrebno nam je sigurno političko vodstvo koje ima većinu glasova, stabilnost, program i sposobnost da ga provede u djelo, upozorava čelnik talijanske udruge poslodavaca. Squinzi je često kritizirao Montija a neke od tih kritika ponovio je i u nedjeljnom intervjuu, ocijenivši premijerovu reformu usmjerenu na veću fleksibilnost tržišta rada ‘propuštenom prilikom‘.

02. svibanj 2024 11:42