Svijet
StoryEditor

Jadroplov: Ukinuta privremena mjera zabrane isplovljenja za brod ‘Peristil‘

03. Ožujak 2014.

Iz Jadroplova su putem Zagrebačke burze izvijestili da je u Panami jučer ukinuta privremena mjera zabrane isplovljenja za brod "Peristil" te je brod isplovio prema iskrcajnoj luci Huasco u Čileu.

Ukidanje te zabrane uslijedilo je nakon što su krajem prošloga tjedna uprave Brodosplita i Jadroplova postigle dogovor o prevladavanju spora nastalog zbog duga Jadroplova splitskom škveru još iz 2010. godine zbog kojeg je u Panami bio zaustavljen Jadroplovov brod "Peristil".

Uprave Brodosplita i Jadroplova u četvrtak navečer postigle su dogovor prema kojem će Brodosplit odustati od uzapćenja (blokade) broda u vlasništvu Jadroplova koji se nalazi u Panami, dok se Jadroplov obvezuje do 2. travnja ove godine riješiti problem isplate glavnice dugovanja prema Brodosplitu.

Taj je dogovor pak uslijedio nakon izjave ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka u kojoj je potvrdio da država (kao većinski vlasnik Jadroplova) duguje Brodosplitu sto milijuna kuna, te da očekuje da će se Brodosplit i Jadroplov "brzo dogovoriti i pričekati rebalans" (proračuna).

17. travanj 2024 22:42