Svijet
StoryEditor

Kina prodaje Siemensu dijelove za vlakove

08. Kolovoz 2012.

Kineski proizvođač vlakova China CNR Corporation Limited izvijestio je u srijedu da će prodavati komponente njemačkom inženjerskom divu Siemensu, što će ujedno biti prve kineske izvozne pošiljke dijelova za superbrze vlakove u Europi.

Posao vrijedan više od 11 milijuna eura odnosi se na isporuku u Europu dijelova vlakova, uključujući karoserije vagona od aluminijske legure, kazao je dužnosnik kineske korporacije u državnom vlasništvu CNR. Dodao je da se kineske komponente za vlakove po prvi puta izvoze u Europu.

"Siemens će dostaviti nove narudžbe pod uvjetom da prva narudžba prođe njihove provjere. Vjerojatno će Kina postati njihov stalni dobavljač tih dijelova", rekao je dužnosnik koji je želio ostati anoniman. Kina je izgradila najveći sustav superbrzih željezničkih linija u svijetu za manje od deset godina, ali je ministarstvo optuženo da je žrtvovalo sigurnost za račun brzine.

List Beijing News u srijedu je objavio da je, prema sporazumu potpisanom u travnju, podružnica kineske tvrtke za proizvodnju dijelova za brze vlakove ove godine za Siemens proizvela komponente u vrijednosti 11,55 milijuna eura. Dužnosnici Siemensa u Pekingu nisu u srijedu bili dostupni za komentare.

20. travanj 2024 03:41