Svijet
StoryEditor

Makedonska interventna policija napala izbjeglice granatama za omamljivanje

21. Kolovoz 2015.
Piše:
lider.media

Makedonska interventna policija suzavcem je u petak rastjerala tisuće imigranata koji su pokušali ući iz Grčke u Makedoniju.

Nekoliko tisuća ljudi s Bliskog istoka, Afrike i Azije, uglavnom sirijskih izbjeglica, proveli su hladnu noć na ničijoj zemlji nakon što je Skopje u četvrtak proglasilo izvanredno stanje i zatvorilo svoju južnu granicu za imigrante i izbjeglice.

Interventni policajci su iza bodljikave žice ispalili suzavac kako bi rastjerali ogorčeno mnoštvo koje je tražilo ulaz u Makedoniju i dalje prema Mađarskoj.

Makedonska specijalna policija ispalila je i granate za omamljivanje kako bi rastjerala okupljeno mnoštvo. Izbjeglice su noć provele na otvorenom te su u nekoliko navrata pokušali proboj kroz policijske i vojne redove. Najmanje četiri osobe ozlijeđene su u naguravanjima, javlja AP.

Makedonija je proglasila izvanredno stanje i rasporedila je vojsku zbog izbjegličke krize u zemlji u koju pristiže veliki broj imigranata i izbjeglica koji se pokušavaju dokopati zapadne Europe tako da ih se nekoliko tisuća nalazi na ničijoj zemlji.

Video pogledajte ovdje.

26. travanj 2024 04:29