13. rujan 2016.

Mol Grupa uvrštena u Dow Jones Sustainability World Index

lider.media
lider.media

Nakon što je prije nekoliko dana konzultantska tvrtka Deloitte uvrstila mađarsku kompaniju među najbolje u zemljama srednje i jugoistočne Europe, sada je Mol Grupa uvrštena u Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Ocjenjivanje je provela investicijska grupa RobeccoSam, a Mol Grupa je uvrštena u DJSWI u konkurenciji šezdeset i osam najvećih tvrtki iz toga sektora.

To je postavilo tvrtku u 15 posto najintegriranijih naftnih i plinskih tvrtki temeljem korporativne održivosti. Ujedno, to je jedina tvrtka srednje i jugoistočne Europe uvrštena u taj indeks. Tvrtka se na ovom indeksu nalazila i 2010. i 2011. godine, te prema tome, uvrštenje na indeks nije trajno nego ovisi o rezultatima koji se uspoređuju s rezultatima tvrtki iz kompatibilne industrije, a temelje se na nizu mjerenja održivosti uključujući okolišne i društvene.

Jozef Molnar iz MOL Grupe izjavio je kako je cilj grupe najveća moguća sigurnost zaposlenika, ali i ljudi izvan tvrtke u zajednicama gdje posluju. Poglavito se to odnosi, istaknuo je Molnar na okoliš. Uvrštavanje u DJSWI dodatno će pojačati predanost kontinuiranom poboljšanju u tom segmentu, rekao je Molnar.