Svijet
StoryEditor

Na Münchenskom sajmu očekivani promet 300 milijuna eura

20. Prosinac 2012.
Piše:
lider.media

U zagrebačkom hotelu Palace, zastupnik Münchenskog sajma za Hrvatsku, tvrtka Belimpex u suradnji s Messe München Internationalom, organizirala je prezentaciju Münchenskih sajmova za 2013. godinu

Ovo tradicionalno druženje organizira se u cilju promocije Munchenskog sajma u Hrvatskoj, a ujedno je i poziv hrvatskim gospodarstvenicima na sudjelovanje u najvećoj svjetskoj gospodarskoj manifestaciji. Osvrćući se na prošlogodišnje sajmove, direktor Belimpexa, Anton Belan napomenuo je kako je Münchenski sajam 2012. godine znatno premašio planirani promet te ostvario pozitivan godišnji rezultat. - Münchenski sajam je prošle godine ostvario godišnji promet od 214,5 milijuna eura, što je 12, 7 milijuna eura više od očekivanog cilja, rekao je Belan. Hrvatski izlagači i posjetitelji, kojih je bilo oko 3 i pol tisuće, su lani sudjelovali na 13 sajmova. Na sajmovima je održano 245 priredbi te je sudjelovalo 35 tisuća izlagača i 1,8 milijuna posjetitelja.

Na Münchenskim sajmovima u 2013. godini se očekuje promet od gotovo 300 milijuna eura, a sajam će biti u znaku graditeljstva. Sljedeće godine će se u Münchenu održati 13 sajmova među kojima su i međunarodni sajam obrtništva, f.re.e. sajam za putovanja i transport logistic na kojem će sudjelovati i Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska turistička zajednica te Hrvatska gospodarska komora.

20. travanj 2024 15:50