Svijet
StoryEditor

Natječaj za Europsku novinarsku nagradu

24. Svibanj 2012.
Piše:
liderhrt

Sedam važnih europskih medijskih zaklada utemeljilo je Europsku novinarsku nagradu za izvrsnost u novinarstvu u svih 47 europskih zemalja te raspisalo natječaj za prvu dodjelu 2012. godine.

Nagrada će se dodijeliti 2013. u četiri kategorije - za urednika, komentatora, novinsko izvještavanje te inovaciju, a za svaku u vrijednosti od deset tisuća eura. Pokretanjem ove nagrade želimo potaknuti kvalitetno, inovativno i nezavisno novinarstvo. Europa prolazi kroz važno razdoblje koje na mnogo načina utječe na njezine građane, i zato mislimo kako je nužno nadahnuti istinski europski diskurs, rekao je Adriaan Stoop, predsjednik uprave Zaklade europske novinarske nagrade.

Prijavljivanje počinje 1. srpnja, a završava 26. listopada. O pobjednicima odlučuje žiri, s članovima iz raznih dijelova Europe i pod predsjedanjem Sir Harolda Evansa, honorarnog novinara Thomson-Reutersa i nekadašnjeg urednika londonskog Sunday Timesa. Dobitnici će biti proglašeni u siječnju, a nagrade će im biti dodijeljene 26. veljače 2013., na kongresu europskih medijskih zaklada u debatnom centru De Balie u Amsterdamu.

19. travanj 2024 14:48