Svijet
StoryEditor

Nove smjernice investitorima dat će podaci s američkog tržišta rada

16. Kolovoz 2012.

Američki terminski indeksi blago su ojačali danas, uoči objave novih pokazatelja s tržišta rada i nekretnina u SAD-u. Terminski Dow Jones indeks oko 13 sati je bio na dobitku 18 bodova, a tehnološki Nasdaq 1,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 ojačao je 2,5 bodova, i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora. Nove smjernice investitorima će danas dati najnoviji podaci s američkog tržišta rada - o broju novih nezaposlenih u proteklome tjednu. Ekonomisti procjenjuju da je bez posla u tome razdoblju ostalo 365 tisuća radnika, 4 tisuće više nego u tjednu ranije.

Očekuje se i objava podatka o broju započetih gradnji nekretnina i izdanim građevinskim dozvolama u srpnju, te indeksa poslovne aktivnosti Feda u Philadelphiji.- I danas bi se burzovni indeksi mogli kretati u uskom rasponu. Ipak, novi bi pokazatelji mogli poslužiti kao katalizator za pokretanje tržišta u nekom smjeru - smatra Markus Huber, čelnik trgovanja pri investicijskom društvu ETX Capital. Na europskim burzama danas je trgovanje vrlo mirno. Nastavlja se konsolidacija cijena dionica, nakon njihova nedavnog uzleta. Londonski Ftse indeks trenutno je u minusu 0,14 posto, a pariški CAC 0,05 posto, dok je frankfurtski DAX u plusu 0,09 posto.

20. travanj 2024 15:04