Svijet
StoryEditor

Obama dobio pismo sa sumnjivom tvari, evakuiran dio Senata

17. Travanj 2013.
Piše:
liderhrt

Pismo upućeno američkom predsjedniku Baracku Obami u kojem se nalazila sumnjiva tvar otkriveno je tijekom provjere pošte u Bijeloj kući, objavila je tajna služba.

Pošta se skenira na mjestu koje je udaljeno od same Bijele kuće, stoji u pisanoj izjavi glasnogovornika tajne službe Edwina Donovana. CNN javlja kako je zbog sumnjivog paketa evakuiran i dio zgrade američkog Senata u Washingtonu.

Policija provjerava dojave o sumnjivim paketima ili pismima u dvije senatske zgrade u kojima se nalaze uredi. Prvi kat senatske zgrade Hart evakuiran je nedugo nakon podneva, a policija ispituje muškarca koji je nosio ruksak, a bio im je sumnjiv.

Pismo s otrovom ricinom ranije je dobio američki republikanski senator Roger Wicker iz Mississippija. Pismo je stiglo na njegovu senatsku adresu, ali je ricin otkriven u rutinskoj sigurnosnoj kontroli prije nego što je dospio u njegove ruke. Pismo je upućeno iz Memphisa. Ricin je visoko toksičan biološki otrov, a za ljude je opasan u slučaju udisanja ili ubrizgavanja. Roger Wicker nije među istaknutijim senatorima i nije posebno uključen u rasprave o kontroli naoružanja i imigraciji, dva najveća politička pitanja u SAD-u u ovom trenutku.

24. travanj 2024 16:25