Svijet
StoryEditor

Peugeot prodaje 75 posto udjela u Gefcou Ruskim željeznicama

20. Rujan 2012.

Francuski proizvođač automobila PSA Peugeot Citroën objavio je u četvrtak da je započeo ekskluzivne pregovore s ruskim željezničkim prijevoznikom JSC Russian Railways o prodaji 75 posto udjela u podružnici za cestovni prijevoz Gefco za 800 milijuna eura.

Tom transakcijom Peugeot želi smanjiti dug. Francusko poduzeće dobiti će od Gefcoa i posebnu dividendu od 100 milijuna eura. Dva poduzeća obavijestit će o ruskoj ponudi i svoja radnička vijeća i pokrenuti konzultacije.

Prema informacijama iz Peugeota, strateško partnerstvo s ruskom stranom trebalo bi pomoći Gefcou da ostvari brži rast. Transakcija će također poduprijeti strategiju Gefcova širenja u Kini, Indiji i Latinskoj Americi. Također će ubrzati njegov rast u istočnoj i srednjoj Europi, osobito u Rusiji.

JSC Russian Railways i Gefco predložit će usklađeno pružanje logističkih usluga između Europe i Azije, dodaju u Peugeotu.Uprava Gefcoa neće se mijenjati, te će Luc Nadal ostati na predsjedničkoj poziciji. Glavni ured kompanije ostat će u Francuskoj.Iz Peugeota napominju da predloženu transakciju još moraju odobriti nadležna regulatorna tijela.

19. travanj 2024 21:31