Svijet
StoryEditor

Philips iznenadio rezultatima

22. Travanj 2013.

Nizozemski proizvođač rasvjetnih tijela, medicinske opreme i proizvoda za njegu zdravlja Philips izvijestio je o neočekivano dobrim poslovnim rezultatima u prvom tromjesečju koje pripisuje dvogodišnjem programu poboljšanja profitabilnosti.

Grupa je izvijestila da je u prva tri ovogodišnja mjeseca ostvarila neto dobit od 162 milijuna eura, u usporedbi s 183 milijuna eura u istom razdoblju prije godinu dana, kada je njegove rezultate podupro neto prihod od prodaje poslovanja s nekretninama i drugih odjela u iznosu od 119 milijuna eura.

Usporedivi prihodi porasli su jedan posto, na 5,258 milijardi eura.

Philips je najveći proizvođač rasvjetnih tijela u svijetu i među tri je najveća svjetska proizvođača medicinske opreme. Kako bi poboljšao profitabilnost, prodao je većinu poslovanja s potrošačkom elektronikom, uključujući odjele za proizvodnju televizora, audio i video opreme.

U Philipsu upozoravaju da i dalje očekuju slabu prvu polovinu godine, osobito u Sjedinjenim Državama i Europi, ali očekuju da će ostvariti zacrtane financijske ciljeve za ovu godinu.

-Naši su rezultati poboljšani u prvom tromjesečju zahvaljujući inicijativama za poboljšanje naših bruto marži, za strukturalno sniženje troškovne osnovice i smanjenje razine zaliha- naveo je u priopćenju izvršni direktor Frans van Houten.

23. travanj 2024 06:42