Svijet
StoryEditor

Piloti Air Francea u subotu započeli četverodnevni štrajk

11. Lipanj 2016.
Piše:
lider.media

Piloti francuske zrakoplovne kompanije Air France započeli su u subotu četverodnevni štrajk koji bi mogao poremetiti planove tisuća nogometnih navijača koji žele stići na svoja odredišta kako bi pogledali utakmice europskog nogometnog prvenstva, javlja BBC. Iako je Air France otkazao oko 30 posto letova u subotu, kako mediji prenose, naglašava da će mu prioritet biti gradovi u kojima se održavaju utakmice.

EURO 2016. – Francuska očekuje 1,2 milijarde eura, Velika Britanija 3 milijarde funti

Sindikat pilota protivi se novom zakonu o radu koji ide nauštrb radnika jer ih se može lakše zapošljavati ali i lakše otpuštati. Sindikat Spaf kaže da će štrajk trajati od subote do utorka. Međutim, izvršni direktor Air Francea Frederic Gagey obećao je pokušati minimalizirati učinke štrajka na promet prema gradovima domaćinima EURA 2016. Dodao je da će prekid rada koštati kompaniju oko 5 milijuna eura dnevno.

Štrajk – Piloti Air Francea prizemljit će avione u prvom tjednu Eura

Očekuje se da će sedam milijuna ljudi posjetiti deset francuskih gradova u kojima se održavaju utakmice. To je samo jedna u nizu akcija sindikata ovih dana u Francuskoj - smeće se neće skupljati do srijede u Parizu, vlakovi su tek nedavno počeli ponovno redovito prometovati nakon devetodnevnog štrajka, a krajem prošlog mjeseca presušile su i benzinske postaje kada su prosvjednici blokirali rafinerije nafte.

19. travanj 2024 13:00