Aktualno Svijet

Plaća od 1,2 milijuna kuna nije dovoljna za preživljavanje – britanski ministar

ministar
Boris Johnson, YouTube
Lider
Autor Lider

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson požalio se kako njegova godišnja plaća koja iznosi oko 141 000 funti, odnosno gotovo 1,2 milijuna kuna nije dovoljna za preživljavanje i to zbog velikih obiteljskih troškova, prenosi Independent.

Johnson i njegova sadašnja supruga Marina Wheeler imaju četvero djece, a iz afere s konzultanticom Helen Maxintyre ima kći.

>>>Neto plaća Ramljaka oko 50 tisuća kuna

Zanimljivu žalopojku iznio je tijekom intervjua vezanog uz Brexit u kojem je pozvao na dvogodišnje prijelazno razdoblje tijekom kojeg bi Velika Britanija trebala odbiti prijedlog pravnih rješenja EU i Europskog suda.

Također je kazao kako Velika Britanija treba odbiti plaćanje za pristup jedinstvenom europskom tržištu tijekom tog razdoblja.  U intervjuu se spominje i njegov sukob s premijerkom Theresom May, koja je u implicirala da bi trajanje i uvjeti prijelaznog razdoblja trebali biti fleksibilniji.

>>>DZS: Prosječna plaća porasla na 6.005 kuna zahvaljujući poreznoj reformi

Prema nedavno objavljenoj anketi Johnson je trenutačni favorit za sljedećeg vođu konzervativne stranke, kojeg podržava 23 posto članova. Ipak, njegovi nepromišljeni medijski istupi doveli su do napetosti unutar stranke.

Bivša ministrica Nicky Morgan kazala je kako smatra da za Johnsona nema mjesta u odgovornoj vlasti.

Komentari