Svijet
StoryEditor

Politička napetost između Japana i Kine košta autoindustriju

26. Rujan 2012.

Japanski automobilski divovi Toyota i Nissan objavili su u srijedu da će smanjiti proizvodnju u Kini jer je na potražnju za japanskim automobilima utjecao teritorijalni spor oko nenastanjenog arhipelaga.

Objava dvije kompanije nadovezala se na neuspješni pokušaj pregovora kineskog i japanskog ministra vanjskih poslova na marginama Opće skupštine UN-a u New Yorku.

- Naše podružnice u Kini prilagođavaju proizvodnju potražnji, kazao je glasnogovornik Toyote. Trenutna situacije između Japana i Kine utječe na našu prodaju, rekao je glasnogovornik odgovarajući na pitanje o utjecaju sukoba oko arhipelaga Senkaku u Istočnom kineskom moru, koji kontrolira Japan, a potražuje Kina koja ga naziva Diaoyu.

Glasnogovornik Nissana rekao je da će tvornice kojima upravlja zajednička kompanija u Kini obustaviti proizvodnju na dulje razdoblje nego što traju praznici u toj zemlji početkom listopada. Kazao je da će tvornice putničkih vozila Dongfeng zaustaviti proizvodnju od 27. rujna do 7. listopada ‘s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu, te budući da uskoro počinje kineski nacionalni praznik‘.

- Proizvodnja će se ponovno pokrenuti 8. listopada. Nakon toga ostat ćemo fleksibilni ovisno o stanju na tržištu , rekao je. Toyota je pak najavila da će zaustaviti proizvodnju u svojim tvorniciama Tianjin FAW i Guanzhou GAC do 29. rujna. Tvornice će također biti zatvorene prvi tjedan u listopadu zbog kineskog praznika. Sichuan FAW Toyota Motor (SFTM) tvornice u mjestima Chengdu i Changchun nastavit će raditi, objavila je kompanija.

Utjecaj spora prelio se i na druge sektore, djelujući na trgovinu između dva najveća gospodarstva Azije. Kineski i japanski zrakoplovnih prijevoznici najavili su da će smanjiti broj letova koji povezuju kineske i japanske gradove, dok japanske tvrtke ističu da je Kina pojačala carinske preglede u svojim lukama za japanske proizvode.

16. travanj 2024 10:04