Svijet
StoryEditor

Poljska će raditi lokomotive za Deutsche Bahn

19. Rujan 2012.

Njemački državni željeznički operater Deutsche Bahn objavio je u srijedu da je od poljske PESA-e prvi puta naručio do 470 novih lokomotiva ukupne vrijednosti 1,2 milijarde eura.

- Deutsche Bahn je s poljskim proizvođačem PESA-om (Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz Spolka Akcyjna) potpisao dva okvirna sporazuma o mogućoj isporuci do 470 dizel lokomotiva", izvijestila je njemačka tvrtka u priopćenju.

Mogući obujam ulaganja iznosi do 1,2 milijarde eura", a zadnja lokomotiva trebala bi biti isporučena do kraja 2018. godine, stoji u priopćenju. Riječ je prvom velikom ugovoru Deutsche Bahna s PESA-om o nabavi željezničkih vozila", kazao je direktor za infrastrukturu i tehniku njemačke grupe Volker Kefer.

U Deutsche Bahnu navode da su ugovori sročeni tako da omogućuju najveću moguću fleksibilnost u pogledu veličine i snage naručenih vlakova. PESA opskrbljuje lokomotivama talijanske, ukrajinske i litvanske željeznice. Zapošljava 3.500 radnika a sjedište joj je u Bydgoszczu, navodi se u priopćenju DB-a.

18. travanj 2024 18:09