Svijet
StoryEditor

‘Postoje elementi za optimizam u ovoj godini‘

04. Siječanj 2014.

Slovenska gospodarska komora ocijenila je u petak da postoje elementi optimizma za zaustavljanje gospodarske krize u ovoj godini, pozvavši vladu na odlučno provođenje reformi.

 - Samo brže i odlučnije mjere te reforme stvorit će prostor za optimizam - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik komore Samo Hribar Milič, dodavši da u tom slučaju vidi mogućnost promjene negativnih trendova u drugoj polovici godine iako se zemlji i ove godine najavljuje pad BDP-a. U drugoj polovici godine moglo bi doći do novog rasta, ocijenio je Hribar Milič. 

Vlada bi, po mišljenju komore, trebala provesti reformu u zdravstvu te deregulaciju i debirokratizaciju nekih administrativnih postupaka, što bi olakšalo investiranje, a posebnu pažnju, nakon što je počelo čišćenje loših kredita iz slovenskih banaka, posvetiti realnom gospodarskom sektoru koji je prezadužen i u sadašnjem trenutku ne može biti partner bankama. Hribar je izrazio očekivanje da će vlada ispuniti obećanje da u ovoj godini neće uvoditi nova porezna opterećenja koja bi opteretila gospodarstvo, te što prije imenovati ministra gospodarstva nakon što je prijašnji ministar Stanko Stepišnik dao ostavku.

20. travanj 2024 03:41