Svijet
StoryEditor

Potpredsjednici Europskog parlamenta pišu u novom broju Lidera

11. Rujan 2013.
Piše:
lider.media

U sutrašnjem broju Lider ekskluzivno objavljuje tekst koji su napisali potpredsjednici Europskog parlamenta Anni Podimata i Othmar Karas o predstojećim europskim izborima na kojima će glas birača, kako navode, imati veću moć no ikada.

Naime, po prvi put građani svih 28 europskih zemalja neće samo odrediti parlamentarnu većinu, nego izravno utjecati i na odluku tko će biti na čelu Europske komisije, tko će biti ‘premijer EU‘, i na taj način odrediti politički smjer buduće vlade EU.

Ističu kako se Europski parlament, usprkos krizi i rastućoj nezaposlenosti, dokazao kao važan politički igrač spreman uhvatiti se u koštac s duboko ukorijenjenim predrasudama i donositi odluke koje utječu na živote grđana, od trošenja sredstava EU do reguliranja banaka, od prava zaposlenika, sigurnosti na cesti, cijene roaminga pa sve do zraka koji udišemo.

- Tijekom proteklih nekoliko godina Parlament je pokazao da je spreman uvažiti volju građana i podupirati njihove interese. Također je odolio pokušajima - od strane drugih institucija EU, nacionalnih država - da ‘razvodni’ nova pravila. Priskrbio je više prava za svoje građane, više demokratskog nadzora i više transparentnosti – navode Podimata i Karas.

Cijeli tekst možete pročitati u novom broju Lidera koji u četvrtak stiže na kioske.

19. travanj 2024 07:45