Svijet
StoryEditor

Putin predlaže upotrebu oružanih snaga u Ukrajini

01. Ožujak 2014.

Ruski predsjednik Vladimir Putin zatražio je od gornjeg doma parlamenta da odobri slanje oružanih snaga u ukrajinsku krimsku oblast, priopćeno je iz Kremlja.

‘Vezano uz izvanrednu situaciju u Ukrajini, prijetnju životima građana Ruske Federacije, naših sunarodnjaka i pripadnika oružanih snaga Ruske Federacije na ukrajinskom teritoriju (autonomnoj republici Krim), podnosim prijedlog o upotrebi oružanih snaga Ruske Federacije na teritoriju Ukrajine do normaliziranja društvenopolitičkog stanja u toj zemlji‘, stoji u priopćenju Kremlja.

Ukrajinski ministar obrane Igor Peniuk rekao je u subotu da je Rusija ‘nedavno‘ poslala dodatnih 6.000 osoba u Ukrajinu, te da je ukrajinska vojska u stanju visoke pripravnosti na Krimu.Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk u subotu je kazao da je Ukrajina odbila ‘silom‘ odgovoriti na ruske ‘provokacije‘, aludirajući na razmještanje ruskih vojnika na području autonomne oblasti Krima, izvješćuje AFP.

- Neprimjerena nazočnost ruskih vojnika na Krimu predstavlja provokaciju, ali pokušaji da se Ukrajinu navede da odgovori silom su propali - kazao je Jacenjuk, otvarajući sastanak vlade. Jacenjuk je pozvao Rusiju da zaustavi pokretanje vojnih snaga na Krimu.

Ukrajinski ministar obrane Igor Peniuk rekao je u subotu da je Rusija ‘nedavno‘ poslala dodatnih 6.000 osoba u Ukrajinu, te da je ukrajinska vojska u stanju visoke pripravnosti na Krimu.

24. travanj 2024 08:33