Svijet
StoryEditor

Raiffeisen Bank International ostvario 100 posto veću dobit

24. Svibanj 2012.
Piše:
lider.media

Austrijska banka Raiffeisen Bank International (RBI) u četvrtak je izvijestila da je u prvom tromjesečju udvostručila dobit u odnosu na isto razdoblje prošle godine, poglavito zahvaljujući nižim rezervacijama i pozitivnim tržišnim kretanjima.

Njezina konsolidirana dobit u prvom je tromjesečju tako iznosila 541 milijun eura i bila je za 100,4 posto veća u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćio je RBI. Napominju i da se sveukupan prihod pozitivno kretao unatoč blagom padu prihoda iz poslovanja, koji su u prvom tromjesečju iznosili 1,295 milijardi eura, nasuprot 1,341 milijarde eura u istom razdoblju prošle godine.

Dobre rezultate pripisuju dodatnom smanjenju neto rezervacija za gubitke od umanjenja vrijednosti u odnosu na prošlu godinu, i to za 26,5 posto, na 153 milijuna eura. Niže rezervacije ponajprije proizlaze iz poboljšanog stanja u ostalim segmentima poslovanja u Zajednici nezavisnih država (ZND) i u korporativnom segmentu Grupe, stoji dalje u priopćenju.- Unatoč izazovima okruženja, rezultatima u prvom tromjesečju uspjeli smo održati uspjeh iz prošle godine. I bez jednokratnih učinaka možemo biti vrlo zadovoljni postignutom dobiti, izjavio je Herbert Stepic, predsjednik uprave RBI.

S danom 31. ožujka 2012. ukupna aktiva RBI-ja iznosila je 148,8 milijardi eura i bila je veća za jedan posto ili 1,8 milijardi eura u usporedbi s krajem 2011. godine, navodi se u izvješću o rezultatima poslovanja za prvo tromjesečje koji se temelje na Međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja.

23. travanj 2024 16:36