Svijet
StoryEditor

Raiffeisen će smanjiti aktivnost u Sloveniji

06. Kolovoz 2013.

Raiffeisen banka bi mogla smanjiti svoju aktivnost u Sloveniji, tvrdi u ponedjeljak slovenski poslovni dnevnik Finance, citirajući izjavu novog direktora austrijske bankarske skupine Raiffeisen Bank International Karl Sevelde.

Sevelda je za Financial Times rekao da se Raiffeisen za sada neće povući ni sa jednog tržišta u srednjoj i istočnoj Europi, ali da će se koncentrirati na rast u Rusiji, Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj i Austriji, dok će smirivati rast u jugoistočnoj Europi, a na nekim tržištima poput Slovenije smanjiti svoju dosadašnju aktivnost.

Raiffeissenova slovenska banka-kći ima sjedište u Mariboru, te desetak poslovnica u zemlji.

Prema lanjskim rezultatima, po svom udjelu na slovenskom bankarskom tržištu koji malo prelazi tri posto nalazi se jedanaestom među bankama koje djeluju u državi.

Slovenski poslovni list napominje da je Sevelda na čelo Raiffeisena došao sredinom srpnja, nakon ostavke Herberta Stepica koji je bio direktor banke niz godina, kad je ona širenjem na tržištima istočne i srednje Europe postala treća najveća banka u regiji, prisutna u 17 zemalja.

19. travanj 2024 09:02