Svijet
StoryEditor

Rusi, Amerikanci i Britanci ratuju na Twitteru, G7 razmatra sankcije protiv Putina

10. Travanj 2017.

Boris Johnson, britanski ministar vanjskih poslova, u Twitter postu, uoči početka sastanka Skupine G7, otkriva kako će Ujedinjeno Kraljevstvo zatražiti nove sankcije protiv Rusije, zbog podrške koju Vladimir Putin daje  Basharu al-Assadu.

Zbog napada kemijskim oružjem, u kojemu su stradali brojni civili, uključujući i djecu, Boris Johnson zatražio je, kako je u tweetu napisao, "vrlo stroge" sankcije protiv Rusije, pa je pripremljen i dokument s popisom sankcija. U svojem postu napisao je kako je otkazao posjet Moskvi, kako bi sa svojim partnerima u G7 porazgovarao o Siriji i ruskoj podršci Assadu.

-Došlo je vrijeme da Putina suočimo s istinom o tiraninu kojeg uporno podržava, rekao je u razgovoru za The Sun.

Rusima nije trebalo dugo da odgovore. Opet, putem Twittera, rusko je veleposlanstvo u Londonu poručilo predstavnicima Skupine G7 kako takva vrsta ultimatuma samo približava sve uključene stvarnom ratu. U tom kontekstu, Rusi su Donalda Trumpa nazvali ratnim vođom, a Borisa Johnsona njegovim poručnikom.

https://twitter.com/RussianEmbassy/status/851023355750830081?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.independent.co.uk%2Fnews%2Fworld%2Fpolitics%2Fbritain-new-sanctions-vladimir-putin-bashar-al-assad-boris-johnson-donald-trump-a7675761.html

Na sastanak Skupine G7, koji se održava u Italiji, stigao je američki državni tajnik  Rex Tillerson. Poručio je kako će SAD pozvati na odgovornost bilo koga tko je odgovoran za zločine protiv nevinih, bilo gdje u svijetu. 

Talijanski ministar vanjskih poslova, Angelino Alfano, pozdravio je američko i europsko približavanje, kroz stavove o Siriji. Sastanak Skupine G7 održava se u Lucci, talijanskom gradu u Toskani.

19. travanj 2024 06:19