Svijet
StoryEditor

Šešeljeva supruga kandidirala se za predsjednicu Srbije

06. Travanj 2012.
Piše:
liderhrt

Srpska radikalna stranka (SRS), čijem se vođi Vojislavu Šešelju na Haškom tribunalu sudi za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata, objavila je da će njezina kandidatkinja na izborima za predsjednika Srbije biti Šešeljeva supruga Jadranka Šešelj.

Predsjednički kolegij te stranke prihvatio je prijedlog potpredsjednika stranke Aleksandra Martinovića da Jadranka Šešelj bude kandidatkinja SRS-a za predsjednika Srbije. Do današnje odluke SRS-a u srbijanskoj se javnosti kao kandidat te stranke na predsjedničkim izborima spominjao upravo Martinović.

Boris Tadić je, objavljujući svoju odluku o skraćivanju predsjedničkog mandata, potvrdio kako će i ovoga puta biti kandidat Demokratske stranke za predsjednika Srbije. Uz njega se u predsjedničkoj izbornoj utrci očekuju i predsjednik vodeće oporbene Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, kao i Ivica Dačić, predsjednik Socijalističke partije Srbije, koja je glavni partner Tadićevoj Demokratskoj stranci u aktualnoj vladajućoj koaliciji.

Kao kandidat za predsjednika navodi se i predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, dok su Ujedinjeni regioni Srbije, koje predvodi Mlađan Dinkić, kao predsjedničkog kandidata istaknuli aktualnog ministra zdravstva Zorana Stankovića. Na predsjedničkim će izborima, prema najavama, sudjelovati i predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, kao i bivši srbijanski premijer, predsjednik Demokratske stranke Srbije, Vojislav Koštunica. U konkurenciji se također očekuju predstavnik pokreta ‘Dveri‘ Vladan Glišić i predsjednik Pokreta radnika i seljaka Zoran Dragišić.

26. travanj 2024 17:22