Svijet
StoryEditor

Sicilija možda na jesen neće moći otvoriti škole zbog dugova

23. Srpanj 2012.

Talijanska ministrica unutarnjih poslova Annamaria Cancellieri odbacila je u ponedjeljak mogućnost bankrota ili stavljanje pod posebnu državnu upravu Sicilije kako bi se riješili njezini dužnički problemi, potvrdio je glasnogovornik tog ministarstva.

- Ne postoji rizik od bankrota, iako je gospodarska situacija na otoku vrlo ozbiljna, kao što je ozbiljna i u ostalim regijama. Puno općina ima teškoća - rekla je Cancellieri tijekom posjeta Siciliji. Dodala je kako treba samo pogledati preko Pirineja i vidjeti da je nekima još gore, misleći pritom na teške probleme s kojima se suočavaju španjolske regionalne vlade.

Njezine riječi objavila je talijanska novinska agencija, a potvrdio glasnogovornik ministarstva. Zabrinutost za financijsku stabilnosti te autonomne otočke regije porasla je u svjetlu prošlotjednih primjedbi premijera Marija Montija, koji je kazao kako postoji ozbiljna zabrinutost zbog mogućeg bankrota te regije. Čelnik Saveza talijanskih pokrajina (UPI) upozorio je pak da talijanske regionalne vlasti možda neće biti u mogućnosti otvoriti škole nakon ljetne pauze ako se provede planirano smanjenje potrošnje.- S tim rezovima nećemo moći osigurati početak školske godine - kazao je predsjednik UPI-ja Giuseppe Castiglione.

20. travanj 2024 12:05