Svijet
StoryEditor

Svjedok: Zrakoplov Germanwingsa letio je neobično nisko

24. Ožujak 2015.
Piše:
Ato Markin

Zrakoplov niskobudžetne kompanije Germanwings srušio se u južnoj Francuskoj kod mjesta Digne. Letio je na liniji Barcelona - Dusseldorf. U trenutku nesreće u zrakoplovu je bilo 142 putnika i šest članova posade. Nema preživjelih, javlja BBC

Jedan djelatnik hotela iz mjesta Digne koje je najbliže mjestu pada zrakoplova, rekao je za BBC da je zrakoplov Germanwingsa letio neobično nisko. Unatoč činjenici da na mjestu pada zrakoplova nema snijega, spasiocima će biti vrlo teško prići mjestu pada zrakoplova.

O nesreći su se oglasili i iz tvrtke Germanwings: - Germawings prema dostupnim podacima sa žaljenjem potvrđuje nesreću zrakoplova Airbus A A320 blizu Nice. Let 4U 9525 prema rasporedu letenja bio je na liniji Barcelona - Dusseldorf, a u zrakoplovu su bila 142 putnika i šest članova posade. Germanwings provodi istragu, a po završetku objavit ćemo rezultate. Germanwings će redovno obavještavati javnost kako relevantne informacije budu dostupne.

Na informaciju o rušenju zrakoplova oglasio se i francuski predsjednik Francois Hollande koji je nesreću u francuskim Alpama nazvao tragedijom. Poručio je kako će nadležna tijela istražiti uzroke nesreće te je najavio razgovor s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Imena i nacionalnost putnika još se sa sigurnošću ne znaju, no Španjolska je javila kako je na letu bilo 45 putnika španjolske nacionalnosti.

 

19. travanj 2024 10:21