Svijet
StoryEditor

T-Mobile prijeti povlačenjem iz Austrije

31. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Austrijski ogranak Deutsche Telekoma T-Mobile Austria mogao bi srezati ulaganja ili se čak povući iz Austrije ako mu ne bude dopušteno ravnopravno natjecanje s konkurentima koji će dobiti frekvencije u mreži četvrte generacije LTE, kazao je izvršni direktor Andreas Bierwirth.

T-Mobile Austria drugi je najveći pružatelj usluga mobilne telefonije u Austriji, nakon Telekom Austrije. Dva manja rivala, France Telecomov Orange i Hutchisonov H3G, žele se povezati i regulatorna tijela trenutno proučavaju predloženu transakciju.Bierwirth je u intervjuu objavljenom u srijedu u poslovnom dnevniku WirtschaftsBlatt kazao da ga brine rasplet u kojem bi H3G dobio frekvenciju za LTE a regulatori bi istodobno odobrili predloženo spajanje.

U tom bi slučaju H3G i A1 u vlasništvu Telekom Austrije dvije godine imali prednost raspolaganja frekvencijama koje Appleovom popularnom iPhoneu 5 omogućuju upotrebu LTE mreže, rekao je.- Bio bi to slučaj velikog ograničavanja konkurencije - dodao je. U tom bi slučaju po njegovim riječima T-Mobile bio prisiljen preispitati svoju tržišnu poziciju.- Jako bismo skresali planove o ulaganjima - kazao je čelnik T-Mobile Austria. Upitan znači li to da bi T-Mobile mogao napustiti Austriju, odgovorio je: ‘U tom slučaju ne bih želio isključiti nijednu mogućnost‘.

20. travanj 2024 18:38