Svijet
StoryEditor

Tim Cook donira svoje bogatstvo u dobrotvorne svrhe

27. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Izvršni direktor Applea Tim Cook pridružio se listi najbogatijih ljudi svijeta koji su odlučili darovati svoje bogatstvo za života ili nakon smrti

Tako list Fortune javlja kako je šef najveće svjetske korporacije odlučio donirati 785 milijuna dolara nakon što svom desetogodišnjem nećaku plati školovanje. Svoju odluku Cook je prokomentirao izjavom kako "želi biti kamenčić u vodi koji će stvoriti valove promjena".

Fortune procjenjuje da je Cook "težak" 120 milijuna dolara samo temeljem dionica Applea. No, isti izvor navodi kako Cook ima još dionica u vrijednosti od 665 milijuna dolara uz napomenu kako s njima još ne može raspolagati.

Tim Cook (54) je samo jedan u nizu bogataša koji su se odlučili na ovaj potez. Milijarder i financijer Warren Buffett potiče svjetske bogataše da za života ili nakon smrti doniraju barem polovicu svog bogatstva kroz inicijativu "Giving Pledge".

Za sada su se inicijativi, između ostalih, odazvali Bill Gates iz Microsofta, Mark Zuckerberg iz Facebooka i Larry Ellison iz Oraclea...

19. travanj 2024 07:15