Svijet
StoryEditor

‘Tražimo prihvatljivo rješenje za problem Ljubljanske banke‘

01. Listopad 2012.
Piše:
liderhrt

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je da se nada konstruktivnom rješenju za otvoreno pitanje Ljubljanske banke, ali da je za realnost takve nade potrebno pričekati treći susret stručnjaka dviju vlada za to pitanje, Zdravka Rogića i Franceta Arhara, koji bi u četvrtak o tome trebali ponovno razgovarati.

Vrlo konstruktivno tražimo neko prihvatljivo rješenje, rekao je Erjavec u telefonskom razgovoru za Slovensku tiskovnu agenciju (STA), govoreći iz Moskve, gdje se nalazi u službenom posjetu. Istodobno, slovenski ministar vanjskih poslova tvrdi da optimizam koji u svezi s razgovorima o problemu Ljubljanske banke na stručnoj razini izražava hrvatska strana tek treba biti potvrđen.

Na pitanje hoće li slovenski stručnjak na sastanku ovog tjedna dati prijedlog da hrvatska vlada povuče ovlasti Privrednoj banci Zagreb i Zagrebačkoj banci temeljem kojega se na hrvatskim sudovima vode tužbeni zahtjevi protiv Ljubljanske banke, Arhar nije izravno odgovorio, rekavši samo da mu se hrvatski postupci u tom slučaju ne čine pravilnima. Erjavec je rekao da mu se čini nelogičnim da hrvatska vlada i dalje inzistira na tužbama koje su do sada na svim sudskim instancama riješene negativno za hrvatsku stranu.

02. svibanj 2024 23:51