Svijet
StoryEditor

U BiH najviše vole Volkswagene, Adidas i Nokiju

12. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Prvo Best Buy Award istraživanje za Bosnu i Hercegovinu pokazuje da građani BiH, korisnici interneta, kada je riječ o omjeru cijene i kvaliteta, najviše ocjene daju proizvodima kao što su Volkswagen, Adidas, Nokia.

Kada je riječ o automobilima, građani Bosne i Hercegovine, korisnici interneta, smatraju da im Volkswagen nudi apsolutno najbolji omjer cijene i kvaliteta. U kategoriji mobitela, tu su titulu dodijelili Nokiji, a u segmentu sportske obuće, ponuđačem najboljeg omjera cijene i kvaliteta smatraju Adidas.

To su rezultati prvog Best Buy Award (www.bestbuyaward.org) istraživanja švicarske kuće ICERTIAS (www.icertias.com) u Bosni i Hercegovini, kojim se mjeri iskustvo i zadovoljstvo građana (korisnika interneta) omjerom cijene i kvaliteta proizvoda i usluga na tržištu, a koje je provedeno u januaru ove godine.

Istraživanje Best Buy Award - Bosna i Hercegovina 2013/2014, provedeno je u skladu s odredbama Međunarodnog kodeksa za provođenje tržišnih i društvenih istraživanja koje su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Europsko udruženje istraživačkih stručnjaka (ESOMAR). 

Istraživanje Best Buy Award obuhvatilo je u Bosni i Hercegovini 56 privrednih kategorija iz različitih sektora: trgovina, prehrana, obuća, odjeća, kućanski aparati, telekomunikacije, financijski sektor i dr.

U ostalim istraživanim kategorijama čvrsta prva mjesta osvojili su: HP - Hewlett Packard (laptopi), Coca-Cola (gazirana pića), Meggle (mlijeko), Nescafe (instant kafa), Palmolive ( šampon za kosu), Zirodent (pasta za zube), Ariel (deterdžent za veš), Becutan (krema za lice)...

08. svibanj 2024 14:06