Svijet
StoryEditor

Vlasnik Splitske banke otpušta 550 ljudi

07. Svibanj 2013.

Societe Generale, druga po veličini francuska banka, objavila je danas da planira zatvoriti 550 radnih mjesta u svom pariškom sjedištu u sklopu dodatnog smanjenja troškova uslijed krize u europskim gospodarstvima.

-Trenutno smo u pregovorima sa sindikatima u Francuskoj o planu smanjenja broja zaposlenih. Ukupan učinak tog prvog koraka bit će 550 radnih mjesta- kazao je zamjenik izvršnog direktora Severin Cabannes u intervjuu za televiziju Bloomberg.

Societe Generale u veljači je započela s planovima reorganizacije glavnih poslovnih dijelova u tri cjeline, a sada želi dodatno smanjiti troškove na domaćem tržištu, nakon što je prošle godine ukinula otprilike 1.600 radnih mjesta u odjelima korporativnog i investicijskog bankarstva diljem svijeta.

Banka planira do 2015. uštedjeti dodatnih 900 milijuna eura, povrh u 2012. ušteđenih 550 milijuna eura, čime bi ukupne rashode u tom razdoblju snizila za 1,45 milijardu eura. Svoje aktivnosti u Francuskoj Societe Generale racionalizira u odjelima poslovanja s građanima, te u korporativnom i investicijskom bankarstvu, rekao je Cabannes.

20. travanj 2024 02:08