23. rujan 2016.

Volkswagen želi proizvesti jeftini automobil u suradnji s indijskim Tata Motors

lider.media
lider.media

Posrnuli automobilski gigant Volkswagen ima namjeru proizvesti jeftini automobil. Da uistinu ideju žele pretvoriti u stvarnost pokazuje činjenica da su Nijemci u pregovorima s indijskim stručnjacima Tata Motors, tvorcima (jeftinog) automobila Nano. No, još je nejasno hoće li Nijemci razviti automobil uz pomoć Indijanca, ili će Tata razviti automobil za Volkswagen, javlja portal Automobili.hr.

Nijemci trenutno imaju u planu mnoštvo projekata koji bi ih trebali što više udaljiti od Dieselgatea, a lako je moguće da će Nijemci napraviti isto što je i Renault napravio s Dacijom, a to je ubacivanje starih platformi u svoju grupu. Tako VW planira velikim tržištima poput Indije i Kine ponuditi jeftini automobil koji neće imati sve pogodnosti novih „standardnih“ automobila poput niza zračnih jastuka, klima uređaja ili naprednih multimedijalnih sustava, ali te stvari bi se našle na popisu dodatne opreme.

Projekt je još uvijek u ranoj fazi tako da nema previše informacija, ali se nagađa da je VW zainteresiran za tri „budžet“ modela: kompaktne limuzine, karavana i malenog monovolumena. Cijena najjeftinijeg modela trebala bi se kretati između 6 i 7 tisuća eura.