Svijet
StoryEditor

Yahoo do 11. travnja očekuje preliminarne ponude za kupnju poslovanja

29. Ožujak 2016.

Od ponuditelja Yahoo traži pojedinosti o financiranju, uvjetima preuzimanja ili odobrenjima koja će se morati ishoditi te koje su ključne pretpostavke odluke potencijalnih ponuditelja da krenu u taj posao, navodi WSJ-u, pozivajući se na pismo upućeno mogućim ponuditeljima.

Kompanija Yahoo odredila je 11. travnja kao krajni rok za slanje preliminarnih ponuda za preuzimanje njezina poslovanje vezanog uz internet i udjele u imovini u Aziji, objavio je The Wall Street Journal (WSJ) pozivajući se na izvore.

Od ponuditelja Yahoo traži pojedinosti o financiranju, uvjetima preuzimanja ili odobrenjima koja će se morati ishoditi te koje su ključne pretpostavke odluke potencijalnih ponuditelja da krenu u taj posao, navodi WSJ-u,  pozivajući se na pismo upućeno mogućim ponuditeljima. Rok za preliminarne ponude postavljen u travnju znači da bi Yahoo mogao sklopiti posao do lipnja ili srpnja, piše list.

Posrnula internetska kompanija Yahoo pokrenula je u veljači aukciju svog temeljnog poslovanja, nakon što je odgodila planove o izdvajanju svojeg udjela u kinesko, e-trgovačkom divu Alibaba Group Holdingu. U međuvremenu, hedge fond Starboard Value LP, koji posjeduje oko 1,7 posto Yahooa, pokrenuo je prošlog tjedna bitku u pokušaju da smjeni upravu Yahooa.

Telekomunikacijska tvrtka Verizon Communications i izdavač Time mogli bi dati ponudu za temeljno poslovanje Yahooa, dok bi se neke privatne equity tvrtke mogle udružiti kako bi dale ponudu.

05. svibanj 2024 02:04