Aktualno
StoryEditor

Bjelovar nagrađuje uspješne službenike stimulacijom na plaće

18. Travanj 2018.

Grad Bjelovar uveo je stimulaciju od najviše 1000 kuna mjesečno kako bi motivirao službenike i namještenike gradske uprave na aktivniji rad, a u gradskom proračunu za tu je namjenu planirano ukupno 200.000 kuna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen pravilnik kojim se utvrđuju svi potrebni uvjeti i postupak za isplatu stimulacija.

>>>Hrebak: Proračun Bjelovara premašit će lanjski za 20 do 30 milijuna kuna

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak predstavio je 13 djelatnika koji će dobiti stimulaciju temeljem rezultata u radu od početka godine do travnja, a posebno su istaknuti zaposlenici koji rade na poslovima legalizacije i izdavanja građevinskih dozvola, kao i oni koji rade na povlačenju novca iz europskih i nacionalnih fondova, te na poslovima arhiva.

- Smatramo da treba nagraditi uspješne službenike i namještenike. Želimo poslati poruku i svima ostalima, koji nisu nagrađeni u prvom krugu isplate stimulacija, da se dodatno motiviraju jer u proračunu je predviđeno 200.000 kuna za vrijedne djelatnike, istaknuo je Hrebak.

>>>Smart Cities 2018: Karlovac se povezao s Poreznom upravom i uštedio pola milijuna kuna

Bjelovar je treći grad u Hrvatskoj pa brzini izdavanja različitih dozvola, čime se iznimno ponosimo, a ljudi koji su tome pridonijeli trebaju biti nagrađeni, poručuje Hrebak dodajući kako je u tijeku digitalna transformacija gradske uprave sa ciljem djelotvornijeg pružanja usluga građanima, ali i olakšanja posla službenicima.

- Već smo smanjili broj djelatnika, a s godinama ćemo ih i dalje smanjivati, zato ih treba propisno nagrađivati za njihovu sposobnost i trud. Cilj je razbiti dogmu da su službenici uhljebi, naglasio je Hrebak.

19. travanj 2024 17:25