Aktualno
StoryEditor

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobreno 5,8 milijuna kuna iz EU fondova za izradu brze ceste

19. Siječanj 2018.

Za izradu prometnog masterplana Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobreno je 5,8 milijuna bespovratnih kuna iz europskih fondova, istaknuo je u četvrtak župan Damir Bajs na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture te Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6,8 milijuna kuna, a Bjelovarsko-bilogorskoj županiji odobreno je maksimalnih 85 posto bespovratnih sredstva.

>>>Bjelovarsko-bilogorska županija: Tri milijuna kuna poticaja za privlačenje liječnika

Masterplanom, čiji se dovršetak očekuje najkasnije za dvije godine, potrebno je utvrditi sve strateške prometne pravce na području županije, ali i kompletnu prometnu povezanost u smislu unapređenja županijskog prometnog sustava.

- Bjelovarsko - bilogorskoj županiji posebno je bitno da polako izlazi iz prometne izoliranosti, to je započelo izgradnjom pruge Sveti Ivan Žabno -Gradec, a treba se nastaviti gradnjom brze ceste na potezu od Farkaševca do Bjelovara, poručio je župan Bajs.

>>>HC odabrao: IGH i Projektni biro P45 grade pet milijuna kuna vrijednu brzu cestu do Bjelovara

Ključnim drži nastavak gradnje brze ceste prema Bjelovaru, za što postoje sve pretpostavke, ali i da se utvrde izlazna čvorišta s brze ceste s posebnim naglaskom na općinu Rovišće, kako bi se u potpunosti iskoristio potencijal spomenute brze ceste.

Dodao je da se izgradnjom spomenutog čvorišta, osim bržeg protoka prometa prema Zagrebu, dobiva spoj prema dijelu Podravine, posebno đurđevačkom kraju, što bi u konačnici i Bjelovarčanima i Đurđevčanima omogućilo brzi prilaz i mogućnost razvoja gospodarskih zona.

20. travanj 2024 02:26