Aktualno
StoryEditor

‘Blockchain Adria‘ dovodi u Rovinj najveće stručnjake

05. Listopad 2017.

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo sve većeg porasta broja vijesti o blockchainu, jednoj od glavnih tehnologija na kojoj se temelje kriptovalute poput bitcoina i ethereuma. Upravo će se o tim valutama budućnosti i tehnologijama koje ih omogućuju govoriti na ‘Blockchain Adria‘, najvećoj konferenciji te vrste u Jugoistočnoj Europi koja će se održati 14. listopada u Rovinju.

Izbjegnite pogrešku

Početkom 2010. vrijednost bitcoina bila je mnogo manja. Jedan bitcoin tada je vrijedio oko 0,004 američka dolara, čak 986.922 puta manje nego danas (3947, 69 američkih dolara). Tadašnji rudar, punim imenom Laszlo Hanyecz, online nadimkom Laszlo, 22. svibnja 2010. vjerojatno je napravio najveću pogrešku svog života. Na forumu Bitcoin Talk objavio je da će bilo komu platiti 10.000 bitcoina samo da mu donese ili naruči dvije pizze Papa John’sa. Današnja vrijednost tih 10.000 bitcoina bila bi više od 39 milijuna dolara ili oko 1,500.000 pizza.

U intervjuu za New York Times 2013. Laslo je izjavio da bitcoin tada nije imao nikakvu stvarnu vrijednost i da mu je zamjena bitcoina za pizze bila ‘jako kul ideja’. Od tog dana Laszlo je ušao u legendu i 22. svibnja proglašen je Danom bitcoin-pizze.

>>>Rastući interes natjerao Goldman Sachs na razmatranje bitcoina

Pizzerije diljem svijeta na taj dan daju popuste ako naručite pizzu i platite je bitcoinima. Vjerujemo da ste u samo jednoj priči o blockchainu mogli shvatiti o kolikom je potencijalu riječ i zbog čega trebate doći na konferenciju ‘Blockchain Adria‘.

Nemojte napraviti pogrešku kao Laszlo i olako shvatiti bitcoin. Na konferenciji će sudjelovati više od 25 govornika iz regije i svijeta, primjerice Tadej Slapnik (državni tajnik premijera Republike Slovenije), Anton Golub (suosnivač Lykkea), Ivan Bjelajac (operativni direktor u GoDaddyju Srbija), Danny Goh (Nexus FrontierTech), Terence Tse (profesor na COTRUGLI Business Schoolu i u Nexus FrontierTechu), Nikola Jokić (Krypto Investment Partners)...

Blockchain-startupovi

Konferencija će osobito naglasiti pokretanje startupova koji će poslovanje temeljiti upravo na tehnologiji block- chaina, a osim o pokretanju buduće blockchain-tvrtke govorit će se o drugim aspektima te tehnologije iznošenjem primjera regionalnih inicijativa koje se temelje na njoj. Iz organizacije konferencije napominju da je blockchain-revolucija donijela internet vrijed- nosti, odnosno novu platformu koja će promijeniti nabolje načine poslovanja na internetu. Više informacija možete dobiti na službenim stranicama konferencije koju organizira COTRUGLI Business School.

Prijaviti se možete klikom na poveznicu ovdje.

24. travanj 2024 11:55