Aktualno
StoryEditor

Borzan oštro odbacila tvrdnje da je različita kvaliteta proizvoda u EU lažna vijest

25. Travanj 2018.

Na današnjoj konferenciji Europskih pučana o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu EU hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Biljana Borzan se žestoko obračunala sa predstavnikom brandova koji je tvrdio da je problem različite kvalitete "fake news".

"Ako je HIPP nakon moje studije povukao proizvod lošije kvalitete s hrvatskoj tržišta, ako je Bahlsen u kekse s maslacem za istočno tržište nakon prozivki počeo stavljati maslac, ako je je Pepsi Co. odlučio plasirati kvalitetniji zapadni proizvod na cijelo tržište, tko ste vi da tvrdite da je ovaj problem "fake news?", kazala je Borzan i ostala bez odgovora.

>>>Borzan: Osigurala sam 800 tisuća eura za europsko istraživanje kvalitete, Vlada se nije ni prijavila

Na radionici koju je organizirala Europska pučka stranka (EPP), Borzan je također pozvala kolege, među ostalima i iz Hrvatske, da pučane uvjere da podrže pozitivne i prijeko potrebne promjene za potrošače.

"Moje kolege i ja smo napravili niz istraživanja na ovu temu, izborili smo se za 800 tisuća eura vrijedna europska testiranja, pišemo prvo izvješće o različitoj kvaliteti u Europskom parlamentu, i to sve prolazi dok većina EPP šuti. Prema amandmanima EPP na moje izvješće vidim da nemaju jedinstvenu poziciju i pozivam kolege koji razumiju ovaj problem da razgovaraju s njima", rekla je Borzan.

>>>Kvaliteta i ispravnost hrane – potrošači trebaju biti informirani, a deklaracije detaljne

Podsjetila je i da je više od 80 posto građana u Hrvatskoj reklo kako se osjećaju građanima drugog reda zbog ovog problema.

"Nitko me neće uvjeriti da smo mi ludi i da sami, prema "istraživanjima tržišta", biramo skuplje proizvode niže kvalitete! Vrijeme je da se da se ovaj problem zaustavi i da EPP stavi građane ispred interesa industrije!", kazala je Borzan.

19. travanj 2024 04:08