Aktualno
StoryEditor

Brazilski predsjednik preselio iz ureda zbog ‘loše energije‘, duhova

13. Ožujak 2017.

Brazilski predsjednik Michel Temer preselio se iz službenih odaja zbog straga od duhova. "Loša energija" razlog je zbog kojeg ne želi boraviti u palači Alvorada.

Predsjednik Temer i njegova supruga Marcela ne žele boraviti u palači Alvorada, koja je do sada bila službenom adresom čelnika te zemlje. Oboje su rekli kako im se ta rezidencija čini pomalo sablasnom, pa su se preselili u palaču imena Jaburu.

Na predsjedničku dužnost Temer je stupio nakon što je opozvana njegova prethodnica Dilma Rousseff. Brazilska predsjednička obitelj, supruga Marcela i sedmogodišnji sin Michelzinho, odlučili iz nje otići zbog straha od duhova.

- Stalno sam se osjećao čudno tamo. Od trenutka kada sam došao u tu kuću, nisam normalno spavao. Energija jednostavno nije dobra. Marzela je osjećala isto. Jedino je našem sinu bilo super. On je trčao amo tamo, po svim sobama - rekao je za Veja magazin, brazilski predsjednik Tamer.

Dodao je kako su se međusobno šalili da u zgradi, koja je postala rezidencijalna palača još 1958., sigurno ima duhova.

Preseljenje brazilskog predsjednika događa se na samom vrhuncu političke krize, izazvane skandalom koji povezuje državnu naftnu kompaniju Petrobas sa političkim dužnosnicima, a koje se sumnjiči da su primali mito te zauzvrat osiguravali lukrativne ugovore.

Na ispitivanju i u pritvoru završio je bivši brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva. Policija ga je teretila da je imao nezakonite imovinske koristi od koruptivne sheme, a Lula da Silva tvrdi kako nije kriv.

Predsjednica Rousseff opozvana je zbog optužbi da je manipulirala financijskim podacima vezanim za stanje proračuna, kako bi prikrila pravo stanje ekonomije. Te je optužbe Rousseff nazvala političkim pritiscima, ali je ipak bila primorana odstupiti.

Međutim, Temer, njezin nasljednik, također je suočen s optužbama za nezakonita postupanja, budući je, na predsjedničkim izborima bio na listi s Rousseff čiji je bio zamjenik.

06. svibanj 2024 00:46