Aktualno
StoryEditor

Brexit se ‘zahuktava‘: ECB naredio nizozemskoj banci da vrati poslovanje u EU

24. Rujan 2018.

Nizozemska ING Grupa izložena je pritisku Europske središnje banke (ECB) da vrati dio poslovanja svojedobno preseljenog u London u kontinentalnu Europu, objavio je u ponedjeljak nizozemski list Het Financieele Dagblad, navodeći izvore upućene u pregovore banke i regulatora.

Nizozemska banka iznenadila je mnoge 2016. godine odlukom o premještanju poslova s trgovanjem obveznicama i valutama iz Amsterdama i Bruxellesa u London.

>>>Brexit: Do 12 tisuća radnih mjesta u financijskim uslugama preselit će u EU

U ECB-u se pribojavaju da će nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz EU-a pojedini trgovci u toj sistemski važnoj banci ostati će bez pristupa europskom financijskom tržištu, navodi se u članku objavljenom u Financial Dagbladu.

Dodatni je problem po mišljenju europskog bankovnog regulatora koncentracija bankovnih menadžera za upravljanje rizikom u Londonu, dodaje se.

U nizozemskoj banci nisu odmah bili dostupni za komentar te informacije.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

17. travanj 2024 17:56