Aktualno
StoryEditor

Brigitte Bardot objavljuje ‘knjigu-testament‘: Bit će to bilanca mog postojanja

28. Prosinac 2017.

Nekadašnja francuska glumica Brigitte Bardot koja se već 40 godina bori za prava životinja, objavljuje 25. siječnja "knjigu-testament" koju predstavlja kao "bilancu svojeg života, svoje borbe u korist životinja i duboku ispovijest svojeg zgražanja", najavila je u utorak francuskoj novinskoj agenciji AFP.

"Bit će to bilanca mojeg postojanja. Zvat će se ‘Borbene suze‘. Nikad više neću napisati drugu knjigu. Bit će to totalna bilanca mojeg viđenja stvari, društva, načina na koji se upravlja s nama, načina na koji se odnose prema životinjama u mojoj zemlji", izjavila je ona.

>>> Led Zeppelin za pedesetu obljetnicu najavio ilustriranu knjigu

Izdavač Plon djelo predstavlja kao "životinjski testament", "novo razmišljanje, istodobno smireno i revoltirano, o njezinu postojanju i smislu njezine borbe".

Prethodna njezina knjiga objavljena je 2003. "Krik u tišini" polemizirao je radikalnim stavovima.

Zvijezda filma "I Bog stvori ženu", redatelja Rogera Vadima, iz 1956., danas 83-godišnjakinja, živi povučeno na svojem imanju blizu Saint-Tropeza odakle ta gorljiva aktivistica za prava životinja objavljuje osvetnička priopćenja protiv lovaca, zooloških vrtova, klaonica i cirkusa, osudivši čak i papu Franju u rujnu zbog pomanjkanja "milosrđa" spram životinja.

>>> Budući pravnici udružili znanja i stali u obranu životinja

U srijedu bi u dnevniku Le Parisien trebala objaviti otvoreno pismo francuskoj vladi, prigodom pokretanja kampanje protiv krzna zaklade koja nosi njezino ime.

"Jako smo loše krenuli s ovom vladom. Macron nema samilosti prema životinjama i prirodi. Upravo je u dvorcu Chambord čestitao lovcima ispred njihovog još vrućeg ulova! To je skandalozno i jako neumjesno!", rekla je Brigitte Bardot.

25. travanj 2024 13:47