Aktualno
StoryEditor

Britanci bez milosti: Roditelji čija djeca kasne u školu plaćat će kazne

03. Siječanj 2018.

Roditelji čija djeca neprestano kasne u školu mogli bi ubuduće plaćati novčanu kaznu, piše N1.

Vijeće okruga Staffordshire u Velikoj Britaniji nedavno je izdalo nove upute za škole u Staffordshireu vezano uz kašnjenja učenika. Prema njihovim uputama stalno bi kašnjenje u školu učenike i njihove roditelje moglo ozbiljno koštati.

>>>Uniformirani učenici u Engleskoj ‘shvatili nepravdu’, podigli bunu i obukli suknje

Učenike se već kažnjavalo ako bi kasnili više od 20 puta, a sad je ta brojka smanjena, pa će se kažnjavati učenik koji je kasnio deset puta. Novčana kazna iznosi 60 funti, oko 500 kuna, ako se plati u roku od 21 dana, ali se udvostručuje na 120 funti, oko 1000 kuna, ako se plati u roku od 28 dana.

Član Vijeća okruga Staffordshire, Philip White, izjavio je za Independent kako djeca trebaju ići u školu svakog dana jer smatra da izostanci utječu na njihovo učenje i rezultate. Istaknuo je i kako učenici izostancima ometaju ostatak razreda, dok hvataju ritam koji su izgubili.

>>>Novi micro:bitovi za sve učenike šestih razreda

“Kroz ove upute vodimo računa o tome, kao i o činjenici da roditelji znaju što se događa. Učitelji i razrednici imaju pravo odrediti je li kašnjenje ili izostanak opravdan ili nije", kazao je White.

Roditelji nisu previše sretni zbog činjenice da će morati plaćati to što se njihovoj djeci ujutro baš i ne ide u školu. Međutim, ako odbiju plaćanje kazne, mogle bi uslijediti i tužbe.

24. travanj 2024 02:04